Rode roos

Valentijn, de dag van de liefde, komt alweer een stapje dichterbij. 14 februari is de dag bij uitstek om je geliefde eens extra in de bloemetjes te zetten met een liefdevol geschenk.

Op Valentijnsdag geven geliefden elkaar extra aandacht met bloemen, cadeautjes of een kaartje. Dit jaar valt Valentijn op een zondag, wat heel wat extra mogelijkheden oplevert.

Tips voor Valentijnsdag

Niet iedereen vindt het eenvoudig om zelf een valentijnscadeau te bedenken. Om je keuze te vergemakkelijken vind je hier een overzicht van de populairste cadeaus voor Valentijn.

  1. Liefdesgedichten voor Valentijn. Gedichten moeten niet altijd poetisch zijn, zolang ze de juiste betekenis verwoorden. Een kort gedichtje of verhaal, met de hand geschreven, maakt al een wereld van verschil.
  2. Bloemen zijn een tijdloos teken van liefde. Je lokale bloemist maakt graag een boeket voor jouw geliefde.
  3. Een lief kaartje is een kleine moeite met een enorme waarde. Laat je partner weten hoeveel je van hem of haar houdt, of stuur een liefdesbrief naar de persoon waar je al zolang verliefd op bent.
  4. Lekker eten. Kook voor de gelegenheid het favoriete gerecht van je partner of verzorg een lekker ontbijt op bed. Een romantisch etentje en een restaurant is ook een goed idee.
  5. Lingerie is al enkele jaren een topper onder de valentijnscadeaus. Liefde maakt blind, maar het oog wil ook wat. Verras hem of haar met een mooi setje waar jullie allebei plezier aan hebben.
  6. Waarom geen reisje maken? Verras je partner met een onvergetelijke reis of een citytrip. Succes verzekerd!
  7. Een verwendag in een kuuroord is ideaal voor wie graag wil herbronnen. Die ervaring kan je prima met z’n tweeën delen.
  8. Sieraden of juwelen waren altijd al onweerstaanbaar. Denk bijvoorbeeld aan een mooie ring, halsketting, oorbellen of een horloge.
  9. Zeg het met muziek. Koop de originele CD van het nummer waar jullie eerst op dansten of maak een compilatie van betekenisvolle nummers.
  10. Laat als cadeau enkele mooie portretfoto’s maken van jezelf of regel een romantische fotoshoot voor twee. De herinnering zal jullie altijd bijblijven.

Heb je zelf nog meer tips voor een geslaagde Valentijn? Laat het ons weten in de reacties!

Foto: alfaneque (CC BY 2.0)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.