Rode roos

Valen­ti­jn, de dag van de liefde, komt alweer een stap­je dichter­bij. 14 feb­ru­ari is de dag bij uit­stek om je geliefde eens extra in de bloemet­jes te zetten met een liefde­vol geschenk.

Op Valen­ti­jns­dag geven gelief­den elka­ar extra aan­dacht met bloe­men, cadeaut­jes of een kaart­je. Dit jaar valt Valen­ti­jn op een zondag, wat heel wat extra mogelijkhe­den oplev­ert.

Tips voor Valentijnsdag

Niet iedereen vin­dt het een­voudig om zelf een valen­ti­jn­scadeau te bedenken. Om je keuze te verge­makke­lijken vind je hier een overzicht van de pop­u­lairste cadeaus voor Valen­ti­jn.

  1. Liefdes­gedicht­en voor Valen­ti­jn. Gedicht­en moeten niet alti­jd poet­isch zijn, zolang ze de juiste beteke­nis ver­wo­or­den. Een kort gedicht­je of ver­haal, met de hand geschreven, maakt al een wereld van ver­schil.
  2. Bloe­men zijn een tijd­loos teken van liefde. Je lokale bloemist maakt graag een boeket voor jouw geliefde.
  3. Een lief kaart­je is een kleine moeite met een enorme waarde. Laat je part­ner weten hoeveel je van hem of haar houdt, of stu­ur een liefdes­brief naar de per­soon waar je al zolang ver­liefd op bent.
  4. Lekker eten. Kook voor de gele­gen­heid het favori­ete gerecht van je part­ner of ver­zorg een lekker ont­bi­jt op bed. Een roman­tisch eten­t­je en een restau­rant is ook een goed idee.
  5. Lin­gerie is al enkele jaren een top­per onder de valen­ti­jn­scadeaus. Liefde maakt blind, maar het oog wil ook wat. Ver­ras hem of haar met een mooi set­je waar jul­lie alle­bei plezi­er aan hebben.
  6. Waarom geen reis­je mak­en? Ver­ras je part­ner met een onver­getelijke reis of een citytrip. Suc­ces verzek­erd!
  7. Een ver­wendag in een kuuro­ord is ideaal voor wie graag wil her­bron­nen. Die ervar­ing kan je pri­ma met z’n tweeën delen.
  8. Sier­aden of juwe­len waren alti­jd al onweer­staan­baar. Denk bijvoor­beeld aan een mooie ring, hals­ket­ting, oor­bellen of een hor­loge.
  9. Zeg het met muziek. Koop de orig­inele CD van het num­mer waar jul­lie eerst op dansten of maak een com­pi­latie van betekenisvolle num­mers.
  10. Laat als cadeau enkele mooie portretfoto’s mak­en van jezelf of regel een roman­tis­che foto­shoot voor twee. De herin­ner­ing zal jul­lie alti­jd bijbli­jven.

Heb je zelf nog meer tips voor een ges­laagde Valen­ti­jn? Laat het ons weten in de reac­ties!

Foto: alfaneque (CC BY 2.0)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.