Avatar (2009) preview

Avatar film

Avatar, de nieuwe film van James Cameron, heb ik in sneak preview kunnen bekijken dankzij twee tickets van Lamazone. De eigenlijke première van Avatar in België is pas voor midden december voorzien.

Nog een extra meevaller want de film werd opgenomen met een speciale 3D-camera. Eigenlijk zijn het twee high-definition-camera’s in één apparaat. Combineer dat met een speciale projector en brilletje, en je krijgt de illusie van diepte.

Dit wordt m’n eerste 3D-film in een bioscoop. Ik ben wel eens benieuwd.

Verhaal

Jake Sully, ex-marinier, wordt door een experiment omgevormd tot een blauwe alien. Samen met enkele andere ‘Chinese vrijwilligers’ wordt hij naar de planeet Pandora gestuurd om die te koloniseren.

Op Pandora woont echter al een volk: de mysterizue Na’vi. Deze wezens zijn technologisch gezien vrij primitief vergeleken met de Aardebewoners, maar ze blijken toch taaier dan gedacht.

Samen met de andere kolonisten komt Jake terrecht in de opstand van de Na’vi om hun vrijheid te bewaren. Hij kiest er uiteindelijk voor om de opstandelingen te helpen met hun strijd.

Trailer

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. The trailer looks pretty good on small screen.
    I have the big trailer on HQ from the apple site,
    but it’s darker. On this trailer it looks like you
    see more/other things because brightness is higher.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *