1 april grappen

AprilvisJa, vandaag is het weer eens 1 april, moest u nog niets zijn opgevallen. Tijd voor grappen en grollen en mensen ambeteren met Rick-rolls. Om je te behoeden voor een al te zware afgang, alvast een overzicht van enkele praktische grappen waar u vandaag in zou kunnen trappen. Moest ik andere opvallende aprilvissen gemist hebben, gooi dan maar een link in de comments!

 1. Op de radio waarschuwt men voor te hoge dosis dioxine in scharreleieren. De bodem van uw kippenhok zoveel mogelijk bedekken zou naar ’t schijnt helpen. Not!
 2. Introducing Gmail Custom Time™ om je e-mail eenvoudig te antidateren en het verleden te spammen. Wil je dan weer toekomstige websites bekijken vooraleer ze online staan, dan kan dit nu met gDay: “search tomorrow’s web, today!”
 3. Nog meer tijdreizen met Dodo: Web-based time machine! If only.
 4. Virgin en Google slaan de handen in elkaar en lanceren Project Virgle, een ambitieus plan om binnen 100 jaren Mars volledig te koloniseren.
 5. Kristof geeft een VIP-behandeling weg op zijn blog. Volgens MirtheM zou het best eens echt kunnen zijn. En toch…
 6. IE9 to include alternative ‘CSS.2012′ standard.
 7. YouTube Rick-rolls everyone with their “feaured video“.
 8. Flying pinguins found by BBC programme.
 9. Mensen die vandaag nog iemand willen beetnemen hebben misschien nog iets aan deze Top 10 Harmless Geek Pranks. Vanavond ga ik de BlueScreen Screen Saver eens proberen.
 10. Maarten helpt u anonieme bloggers identificeren met De Blogoloog.
 11. Ook World of Warcraft durft al eens met zichzelf lachen: New WoW Hero Class Revealed: Bard en World of Warcraft coming to consoles with Molten Core™ — niet dat ik dit spel speel of zo.
 12. Met “Did you know…” op haar hoofdpagina doet ook Wikipedia mee. “Did you know that men are able to be insured against alien impregnation?” En ook een lijstje van alle aprilvissen van vandaag.
 13. Aprilvisoverzicht van De Standaard, met naakte Ellen Petri en andere 1 april-grappen.
 14. April Fool’s Day 2008 bevat al een enorme verzameling van “April Fools’ Day Jokes that Web Sites have run each year from 2004 all the way up to today”.
 15. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil vanaf 2009 niet meer mee doen met zomeruur-winteruur en zal dus het zomeruur afschaffen.
 16. Ook CNN doet mee, met een top 10 kantoorgrappen.
 17. La Dernière Heure weet dat minister Michel Daerden vlaamse autosnelwegen wil kopen om zeker te zijn van een vrije doorgang voor Walen en Brusselaars.
 18. Een overzicht van alle Google grappen van vandaag.
 19. Hilarisch nieuwe WordPress theme: Spirit of ‘98 WordPress Theme.
 20. Bonus classic grap: brilliant 1957 April Fool’s hoax, “Spaghetti Crops” (BBC).

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. blijkbaar ook 1 aprilgrap: “Piraterijwebsite The Pirate Bay maakte bekend dat het zijn servers voortaan zou huisvesten in de Sinäi-woestijn.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *