Damien Rice: OOlraajt! De knappe cd die ik daar zocht is eindelijk in mijn bezit. De platenboer hier om de hoek had nog twee exemplaren staan. En ik heb nog geluk gehad bij de aankoop. De twee exemplaren die er stonden waren niet helemaal hetzelfde: eentje was de gewone standaard CD, maar de ander bevatte ook nog eens acht B-Sides. Het grappige is: die gewone CD kostte een euro méér dan de speciale versie. De verwarde kerel aan de kassa wist ook niet goed hoe dat kwam, maar hij rekende me dus wel de goedkopere versie aan. 18 nummers in plaats van tien voor een euro minder, dat noem ik nog eens een meevaller. :-) Wie overigens graag eens een stukje zou willen meeluisteren kan ik doorverwijzen naar www.damienrice.com. Onder “Music” staan 7 nummers die je gratis gratis beluisteren, zowel van hoge als lage kwaliteit, in .asx of .ram.

You know when you’ve found it,
There’s something I’ve learned
‘Cause you feel it when they take it away

(Kleine update) Wat een heerlijke verrassing toen is merkte dat het tiende nummer maar liefst zestien minuten duurde en 2 extra, verborgen nummers bevatte.

(2 augustus 2011) Voor de volledigheid ook even de volledige playlist meegeven, samen met enkele video’s die ik op YouTube terugvond.

O

  1. Delicate
  2. Volcano
  3. The Blower’s Daughter
  4. Cannonball
  5. Older Chests
  6. Amie
  7. Cheers Darlin’
  8. Cold Water
  9. I Remember
  10. Eskimo

B-Sides

  1. The Professor * La Fille Danse
  2. Lonelily
  3. Woman Like A Man (Live Unplugged)
  4. Moody Mooday
  5. Delicate (Live in Dublin)
  6. Volcano (instrumental)
  7. Volcano (’97 demo)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.