Jean-Claude JunckerDe Europese Commissie van Jean-Claude Juncker is nog niet goed en wel begonnen, of er zijn al enkele problemen opgedoken. Sommige van zijn kandidaat-commissarissen hebben nogal een bedenkelijke achtergrond.

  • Miguel Arias Cañete (Spanje) op klimaat en energie. De man zelf verkocht zijn belangen in de olie-industrie, maar de rest van zijn familie doet nog lustig mee.
  • Jonathan Hill (Verenigd Koninkrijk) moet toezicht houden op de financiële markten. Hill heeft echter zelf een achtergrond als lobbyist voor de Londense City. Is dit het verhaal van een stroper die boswachter wordt? Of krijgen we de verdere deregulering van een sector die meermaals aantoonde dringend meer overzicht te ‘verdienen’.
  • Tibor Navracsics (Hongarije) wordt bevoegd voor cultuur en burgerrechten. Terwijl hij deel uitmaakte van de rechtse regering onder Viktor Orbán, kreeg hij reeds brede kritiek uit Europa voor zijn uitholling van onafhankelijke justitie en inperking van burgerrechten. Een bijzonder vreemde kandidatuur.

Kroniek van een aangekondigd falen? Maandag beginnen de hoorzittingen in het Europees Parlement. Die zullen alvast vuurwerk opleveren.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *