Informatie over Auteur & Website

Stijn Vogels

Stijn Vogels (°1982) had altijd al een bijzondere interesse voor wat leefde in de wereld. Al vroeg begon hij die nieuwsgierigheid ook neer te schrijven: vanaf zijn tiende in een eerste dagboek, en tijdens de lagere school in een eigen krantje. Hij wou begrijpen hoe alles met elkaar verbonden was. Familie werd voortdurend geconfronteerd met de vraag: “Waarom?”

De keuze om geschiedenis te studeren lag voor de hand. Eindelijk een kans aan de Universiteit Gent om alles te doorgronden: politiek, economie, cultuur maar ook recht, kunst, filosofie, religie en nog veel meer. Onze eigen achtertuin was al lang te klein en een specialisatie in niet-Europese geschiedenis drong zich op.

Tegelijkertijd volgden de eerste stappen in deze online wereld. Het eerste bericht op deze website verscheen in 2003. Inspiratie kwam o.a. uit het advies van Brits historicus Lord Acton: “Learn as much by writing as by reading.” Een boeiende uitdaging.

Uit die ervaring groeide een brede interesse voor webdesign (vormgeving) en usability (gebruiksvriendelijkheid). Een bijkomende opleiding opende nieuwe deuren. Sinds 2008 werkt Stijn aan de online communicatie voor nieuwsmedia, reclameagentschappen en particuliere bedrijven.

Vandaag woont Stijn in het multiculturele hart van Antwerpen en werkt in Brussel (disclaimer). Zijn vrije tijd gaat naar vrijwilligerswerk, fotografie en meezingen met de radio. Meer details vindt je op deze tijdlijn.

Contact


Het jaararchief geeft een inzicht in de schrijfthema’s van de voorbije decennia: 2015201420132012201120102009200820072006200520042003