Informatie over Auteur & Website

Stijn Vogels

Stijn Vogels (°1982) had altijd al een bijzondere interesse voor wat leefde in de wereld. Al vroeg begon hij die nieuwsgierigheid ook neer te schrijven: vanaf zijn tiende in een eerste dagboek, en tijdens de lagere school in een eigen krantje. Hij wou begrijpen hoe alles met elkaar verbonden was. Familie werd voortdurend geconfronteerd met de vraag: “Waarom?”

In 2000 volgde de logische keuze om geschiedenis te studeren aan de Universiteit Gent. Eindelijk een kans om alles te doorgronden: politiek, economie, cultuur maar ook recht, kunst, filosofie, religie en nog veel meer. Onze eigen achtertuin was al lang te klein en een specialisatie in niet-Europese geschiedenis drong zich op.

Tegelijkertijd zette hij zijn eerste stappen in de online wereld. In 2003 verscheen het eerste bericht op deze website. Inspiratie kwam uit dit advies van Brits historicus Lord Acton: “Learn as much by writing as by reading.” Een boeiende uitdaging.

Uit die ervaring groeide een brede interesse voor webdesign (vormgeving) en usability (gebruiksvriendelijkheid). Een bijkomende opleiding opende nieuwe deuren. Sinds 2008 werkt Stijn aan de online communicatie voor nieuwsmedia, reclameagentschappen en particuliere bedrijven.

Vandaag woont Stijn in het multiculturele hart van Antwerpen en werkt hij in Brussel voor een beursgenoteerde onderneming. Zijn vrije tijd gaat naar vrijwilligerswerk, fotografie en meezingen met de radio. Nog meer details kan je terugvinden op deze tijdlijn.

Contact


Het archief geeft een inzicht in de thema’s waar de voorbije jaren over schreef: 201420132012201120102009200820072006200520042003