Zaz: La FéeVanavond zat ik wat te lezen in de zetel. Op de achtergrond speelde er muziek van Radio 1. Goede playlist, zoals gewoonlijk. Een nieuw nummer begon te spelen: piano, contrabas en een beetje-hese Franse stem. Bij de eerste tonen van onderstaand nummer was ik meteen verkocht.

Wie het was wist ik nog niet. Volgens de playlist van ‘Exit’ was het een nummer van Isabelle Geffroy, een Franse zangeres die in 2010 doorbrak onder de naam Zaz met een gelijknamig album. Die doorbraak had ik dan toch grandioos gemist. Beter laat dan nooit zeker?

Een leuke videoclip met in de hoofdrol twee kindjes. De kleine jongen lijkt het nummer te zingen voor meisje met de vlinder­vleugels op haar rug. Flashbacks naar m’n eigen kindertijd alom. Dat de clip in het zwart-wit is maakt dat gevoel alleen maar sterker.

De kleine piano voor kinderen deed me dan weer terugdenken aan een appelblauw­zeegroene kinder­piano dat de vroeger zelf nog in huis hadden. Verder dan ‘Broeder Jacob’ zijn we wel nooit geraakt, maar het pling-plong geluid zal ik nooit vergeten.

PS: Moest je de smaak te pakken hebben, dan zijn hier nog enkele andere nummers van Zaz die ik al eens eerder hoorde maar de komende weken zeker de nodige extra aandacht zal geven: Je Veux en Le Long De La Route.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Ik ben grote fan van Zaz. Ze is heel bekend aan de andere kant van de landsgrens en bij mijn Brusselse collega’s.

  In Vlaanderen spijtig genoeg niet. Ik denk dat het aan de taal ligt…

  1. Volgens mij heb je inderdaad gelijk en zit de taal hier voor het een en ander tussen. Ik merk bij mezelf ook dat ik, sinds ik in het Brusselse werk, regelmatig(er) een franstalig nummer laat doorspelen zonder meteen naar een andere zender te zappen.

  1. Hallo Hans. Smaken verschillen inderdaad. En daarenboven evolueren ze ook nog eens. Iedere dag valt er wel wat nieuws te ontdekken.

   Wat muziek betreft moet ik wel toegeven dat ik nogal eens durf zappen. Zo zaten we gisteren in de auto met de radio aan. Wanneer het nummer dat op zender A speelde ons niet interesseerde dan werd al meteen op knop B gedrukt, enzovoort.

   Enkel m’n vaste ochtendprogramma ‘De Ochtend’ op Radio 1 zap ik zelden verder. Voornamelijk omdat het eerder een praatprogramma is, en ook om de verkeersinformatie niet te missen. ;-)

   Waar liggen jouw smaken zoal? Wanneer ik je site even doorzoek kom ik het woord “muziek” toch ook een paar keren tegen.

 2. Zoals ik heb aangegeven, ben ik een stubru fan. Vanaf de begin jaren zelfs. Zij spelen ook voornamelijk mijn genre van muziek. Hun avondprogramma vind ik iets minder, maar vanaf de ochtend tot een uur of 19.00u zal ik zelden van post wisselen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *