The Day the Music Died (3 februari 1959)

Het is vandaag 50 jaar geleden dat Buddy Holly, Ritchie Valens, en J. P. “The Big Bopper” Richardson omkwamen in een vliegtuigongeluk nabij Clear Lake, Iowa, in de Verenigde Staten van Amerika. Tijdens de winter van 1959 maakten ze samen een tournee, The Winter Dance Party.

The Day the Music Died

  • Buddy Holly was een rock-‘n-roll-zanger, gitarist en componist, onder meer bekend van nummers als “That’ll Be The Day”, “Oh Boy” (samen met The Crickets), en “Peggy Sue”. Buddy Holly is tegenwoordig nog steeds een cultfiguur van de rock-‘n-roll
  • Ritchie Valens had in zijn korte carrière vooral succes met “Donna” en “La Bamba”, een bewerking van een Mexicaans volksliedje.
  • J. P. “The Big Bopper” Richardson werkte parttime als diskjockey bij het radiostation KTRM Radio. Enkele bekende nummers waren “White Lightning”en “Chantilly Lace”.

American Pie

In 1971 schreef Don McLean het nummer American Pie over de dood van Buddy Holly, en de evolutie van de muziek na zijn dood. Dankzij een bekende zin uit dit nummer staat 3 februari 1959 nog vijftig jaren nog steeds bekend staat als the day the music died.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.