Neen, ik ga me niet bezighouden met de Fall 2005 CSS Reboot. Verre van eigenlijk. Ik was wat aan het rondneuzen bij Blogger-templates toen mijn oog plots op dit mooie voorbeeld viel: Masala. “Dat ziet er niet slecht uit”, dacht ik bij mezelf. En mogelijke manieren om het geheel te personaliseren spookten al gauw door mijn hoofd.

Masala template for BloggerEigenlijk zou ik eens een lijstje moeten maken van alle mogelijke uitzichten die dit weblog in het verleden al heeft gehad. De ’template’ heeft door de jaren heen heel wat veranderingen meegemaakt, waarvan ik wel regelmatig een kopie heb opgeslagen op de harde schijf.

Over dit nieuwe uiterlijk ben ik uiterst tevreden. Behalve de kleur zijn er onder de motorkap ook enkele praktische veranderingen. Zo zal het reageren niet meer gebeuren via de gekende HaloScan-venstertjes, maar door middel van de eigen mogelijkheden van Blogger … en enkele hacks. ;-) Jammer is wel dat alle vorige reacties verdwenen zijn, maar daar was alleen tegen betaling iets aan te doen.

Daarnaast gaat het er ook een beetje anders aan toe qua CSS-bestanden e.d., maar daar sleutel ik nog aan. Het duurt overigens nog wel eventjes om een Engelstalige template naar het Nederlands om te zetten, dus moest je nog zo’n schoonheidsfoutje tegenkomen dan mag je gerust een berichtje achterlaten in de commentaar.

(Update) Manueel kan ik oude commentaren nog invoegen, maar dat gaat érg traag. Verder hebt ik bovenaan een klein navigatie-menu toegevoegd. En eens die verdomde CSS in orde is kan ik lustig beginnen aanpassen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

3 reacties op “Nieuwe look, versie weet-ik-hoeveel-al”

  1. Heel mooi. Ik had de nieuwe templates ook al ontdekt, maar ben te lui om te switchen.
    A propos, er is wel degelijk een manier om je oude (Haloscan-)comments te bewaren en nog te laten openen in een haloscan-venstertje, en je nieuwe comments in Blogger zélf.

Reacties zijn gesloten.