Meest invloedrijke mensen

Het Ameri­kaanse tijd­schrift Forbes publi­ceerde een overzicht van de invloed­rijkste mensen van 2012. De tijd van eindejaars­lijstjes is dus weer aangebroken. Het leek me dus wel interessant om eens te kijken wie het voorbije jaar de grootste invloed had op de wereld­politiek.

  1. Barack Obama, president van de Verenigde Staten.
  2. Vladimir Poetin, premier van Rusland.
  3. Hu Jintao, president van de Volksrepubliek China.
  4. Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland.
  5. Bill Gates, miljardair filantroop en voormalig CEO van Microsoft.
  6. Abdoellah bin Abdoel Aziz al-Saoed, koning van Saudi-Arabië.
  7. Paus Benedictus XVI, katholieke kerkvader.
  8. Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve bank.
  9. Mark Zuckerberg, CEO bitch van Facebook.
  10. David Cameron, conservatieve premier van het Verenigd Koninkrijk.

Politieke zwaargewichten maken overduidelijk de meerderheid uit van het overzicht. Daarnaast duiken er ook morele, financiële en sociale leiders op. Zo blijft het verbazen dan Bill Gates meer invloed heeft dan Mark Zuckerberg, die dan weer belangrijker blijkt dan de Britse prime minister.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *