Kony 2012Krijgsheer Joseph Kony is een van de slechtste mensen ter wereld. Al 25 jaar zaait zijn LRA terreur in Uganda, onder meer door het inzetten van kindsoldaten. In 2005 werd hij aangeklaagd door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag wegens misdagen tegen de mensheid. Maar geen haan die er naar kraait.

De actiegroep Invisible Children wil daar verandering in brengen. Om het issue van de kindsoldaten onder de aandacht te brengen willen zij van Kony een celbrity maken. Zoals George Clooney het zei:

I want indicted war criminals to enjoy to enjoy the same level of celebrity as me.

Eind vorig jaar besliste president Barack Obama een team van 100 soldaten naar de regio te sturen om de bevolking te beschermen tegen het LRA. Om die campagne te ondersteunen en voor nog meer bewustzijn te zorgen maakte de actiegroep deze kortfilm.

https://vimeo.com/invisible/kony2012

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *