Vandaag word je dertig. M’n oudste vriendin. Het moet minstens vijf jaar geleden zijn sinds we elkaar nog in levende lijve zagen. Ik zou graag zeggen dat daar een goede reden voor was, een excuus, een uitvlucht, iets dat belangrijker was en er telkens tussen kwam.

Maar de waarheid is dat we elkaar uit het oog verloren. Zomaar, zonder dat een van beiden moeite deed om dat te voorkomen. Toch weten we van elkaar dat we bestaan en dat we grotendeels gelukkig zijn. Meer is eigenlijk niet nodig. Je weet wie ik ben.

We zijn ondertussen al vijftien jaar verder. Wanneer ze ons nummer op de radio spelen, dan denk ik aan jou en die koude nacht aan het park. Geen van beiden had enig idee waar de avond heen ging. Blik ik terug, dan is het leven sindsdien al bij al nog goed meegevallen.

Laat ik je straks eens bellen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *