VerkeersgedragHet klinkt misschien cliché, maar voor zover ik tot nog toe heb kunnen merken is het volledig waar. Sommige mensen denken dat ze boven de verkeersregels staan omdat ze met een wagen van een niet-nader-te-noemen merk rijden. BMW en Mercedes dus.

Volgens mij krijgen die bij aankoop van hun voertuig een boekje met eigen regels:

  1. Ik heb altijd voorrang, ook van links.
  2. Snelheidsbeperkingen tellen niet voor mij.
  3. Ik hoef mijn pinkers niet te gebruiken. Zeker niet op een rotonde.
  4. Mijn radio mag zo luid als ik wil. Liefst met véél boenk-muziek.
  5. Bellen met de gsm is voor mij geen probleem, want sturen kan ik met één hand en schakelen doet mijn magische kabouter.

Iedere keer als ik er eentje zie afkomen vraag ik me af wat er nu weer zal gebeuren.

(Update) Nog wat bijkomende uitzonderingsregeltjes:

  1. Ik rijd liefst van al op 5 cm afstand van jouw achterbumper. (Netlash)
  2. Ik ben kleurenblind. Groen, rood of oranje: mij is het allemaal eender. Doorrijden doe ik toch! (Matthias)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.