Gouden Gids België

Wil je de Gouden Gids niet meer ontvangen, maar weet je niet hoe dat moet? Volg dan deze instructies en je zal nooit meer zo’n gele papierverslinder ontvangen.

Ecologisch onverantwoord

Enkele weken al liggen er in alle straten van Antwerpen telefoonboeken op de stoep. Veel mensen vinden dit een enorme papierverspilling. Alleen al in België zorgen de gidsen voor 10.000 ton afval per jaar.

Eerder dit jaar besliste minister Vincent Van Quickenborne nog om de automatische levering van de telefoongids te vervangen door een opt-in, een beslissing die “jaarlijks 38.000 bomen en 1.512 ton CO2 kan besparen.” Weg met de papieren Gouden Gids!

Uitschrijven in 1 minuut

Uitschrijven is bijzonder eenvoudig en gedaan op 1-2-3. Het enige wat je moet doen is op de website van de gids het uitschrijfformulier invullen en verzenden.

Iedereen die zo’n aanvraag invult zal vanaf het volgende distributiejaar geen van beide gidsen meer ontvangen.

Alternatieven?

Zo’n telefoonboek van heel België wel handig in huis hebben is misschien handig, maar de Witte Gids online doorzoeken gaat toch heel wat sneller dan zijn offline tegenhanger. Hetzelfde geldt voor de Gouden Gids bedrijvengids.

Nota: De auteur was tot voor kort werkzaam bij de Gouden Gids België, en weet dat de effectieve focus reeds lang aan het verschuiven is van print naar online.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Is bij deze ook weer geregeld. Ik vond het ook nutteloos en verspilling maar was niet op de hoogte dat je kon uitschrijven. Bij deze…

    1. Inderdaad. Veel mensen klagen dat ze die gidsen ontvangen, maar weinigen schrijven zich uit. Misschien zullen er dat nu meer worden, als ze sneller aan die informatie kunnen komen. En eigenlijk staat dezelfde link ook nog eens (heel klein) in de footer van de GG-website.

      1. Ik kreeg van VincentVQ nog een bericht dat het vanaf 2011 pas zal zijn dat er zal kunnen gekozen worden voor die “opt-in”. Dus voorlopig moeten we nog uitschrijven.

    1. Dankjewel voor deze tip. :-) Ik pas het meteen aan. Enig idee trouwens waarom de oude URL nog niet automatisch redirect naar de nieuwe? Dat lijkt me zo voor de hand liggend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *