Google Currents logoMet Google Currents wil Google een platform aanbieden om nieuws te lezen. Uitgevers kunnen hun content mobiel beschikbaar maken voor tablets en smartphones van Android of iOS.

Ontdek nu ook Aardling in Google Currents voor Android en iOS!

Een nobel initiatief, al is het concept zeker niet nieuw. Eerder waren er al Flipboard, Feedly, en ook Newsstand van Apple bestaat al een tijdje. Google loopt dus weer achter de feiten aan. Om succesvol te zijn heb je drie mogelijkheden: de eerste, de grootste of de beste zijn. Of GCurrents een sterke concurrent zal worden valt dus nog te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=5LOcUkm8m9w

App installeren buiten de VS

Volgens Google’s aankondiging is de applicatie officieel nog niet beschikbaar in België. Voorlopig is het programma enkel beschikbaar in de Verenigde Staten voor Android en iOS (iPad, iPhone, iPod Touch). Uiteraard liet ik me door zo’n aankondiging niet afschrikken.

  1. Een eenvoudige zoektocht naar “google currents apk” bracht me op het forum van de gekende XDA Developers waar je de applicatie al enkele uren kon downloaden.
  2. Vanuit m’n mobiele browser downloadde ik die APK naar m’n Android toestel.
  3. Met AppInstaller kon ik dat APK bestand installeren in een tiental seconden.
  4. De installatie was 12,4 MB groot. Na verplaatsen naar SD bleef er nog 6 MB over. Niet slecht, al zal de cache wel groot worden.
  5. Koppel de app met een Google account en lezen maar.

Eerste indrukken

In het verleden gebruikte ik de Google Reader app om mijn nieuws te lezen. Tegenwoordig doe ik dat via Feedly. Het design van Google Currents sluit nog het meeste aan bij die tweede.

Het is wel even wennen aan de functionaliteit: artikels lees je van links naar rechts over meerdere pagina’s. Dat is heel wat anders dan verticaal scrollen in je browser. Waarschijnlijk denkt Google dat het handiger is om te weten op welke pagina je bent gebleven. Zelf hoop ik dat men dit gauw aanpast aan de algemene standaard.

Wat het aantal beschikbare ‘editions’ betreft zijn er al 180 publicaties beschikbaar.

Zelf een ‘Edition’ toevoegen

Eigenlijk zijn dat er ondertussen al 181, want ik heb vanmorgen ook vlug even een ‘edition’ voor Aardling in elkaar gestoken. Zeker eens proberen. ;-)

Google Currents Producer

Om dergelijke edities te maken is er een eenvoudige producer interface gemaakt. Hier kan je kiezen welke informatie je wil toevoegen, hoe die wordt weergegeven, en welke extra kanalen je wil koppelen. Voor Aardling voegde ik naast deze blog ook nog mijn fotostream van Flickr toe, en de videos van mijn YouTube kanaal. Ik probeerde ook om de vijf hoofdcategorieën van deze blog een eigen sectie te geven, maar dat is alsnog niet gelukt.

Ontdek nu ook Aardling in Google Currents voor Android en iOS!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

    1. Merci Jonas. Thuis eens proberen op de iPad. Zelf heb ik een foon met Android. Daarop zijn vooral Feedly en Google Reader handig. Ik weet dat ze bij Flipboard werken aan een compatibele versie, maar dat zal toch niet voor morgen zijn denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *