AtoombomDe Japanse artiest Isao Hashimoto maakte deze enge time-lapse van de 2.053 nucleaire explosies die plaatsvonden tussen 1945 en 1998, te beginnen bij het Manhattan Project “Trinity” nabij Los Alamos tot en met de kernproeven van Pakistan in mei 1998. De twee vermeende nucleaire tests van Noord-Korea staan niet in het lijstje.

 • 1.032 Verenigde Staten
 • 715 Sovjet-Unie
 • 210 Frankrijk
 • 45 Verenigd Koninkrijk
 • 45 China
 • 4 India
 • 2 Pakistan

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Crazy om dan te zien dat juist de landen met de meeste kernproeven op hun naam, nu zo hard tegen Iran en co van stapel aan het lopen zijn om hen tegen te houden ook een kernwapen te gaan ontwikkelen…

  (Niet in het minste het landje Israël dat ook beschikt over de nodige kernwapen-speelgoedjes, dat ze van hun grote vrienden gekregen hebben…)

  1. Een beetje hypocriet inderdaad. Let wel: de wereld is op dit ogenblik helemaal niet eens of men Iran moet laten doen of niet. Tegenstanders zijn voornamelijk de westerse landen: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

   Rusland en China zijn heel wat voorzichter met hun woorden. China heeft de Iraanse olie broodnodig; Rusland pakt geld door die kerncentrales te bouwen. Overigens: een deel van dat bouwmateriaal komt o.a. uit België.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *