Vakgroepraad Nieuwe #1: verslag

VakgroepraadHet was me wat, die vakgroepraad. Ik was blijkbaar de enige student die is komen opdagen. Zat daar een beetje verloren tussen al die proffen maar dat was helemaal niet zo erg. Best wel gezellig om die mensen op hun gemakje een broodje te zien eten. Ze lijken quasi menselijk. Toen interim-voorzitter René V. er was konden we van start gaan. De agendapunten die u in een van de vorige posts kan lezen behandelden we allemaal.

  • Hilde S. is nog steeds ziek maar doet de groeten aan iedereen. Ze zou graag op vakantie gaan, een cruise op de Nijl of zoiets. Jan P. wil ook mee! Iemand moet Hildes’ vakken overnemen maar niemand heeft daar zin in.
  • De vakgroep heeft een nieuwe assistent nodig, met volgend profiel: vrouwelijk, blond, grote borsten, moet koffie kunnen maken en koekjes brengen. Thys L. is zeer enthousiast. Verder moet de persoon bekend zijn met de politiek-institutionele geschiedenis van de Nieuwe Tijd. Men wil dat deze persoon vrijwillig een doctoraat maakt over een politiek-institutioneel onderwerp uit de eerste helft van de 18de eeuw. In België is er niemand die dit doet.
  • Het statuut van Jan P. als doctor-assistent wordt besproken nadat deze de kamer heeft verlaten. Vervolgens worden er allerlei schuine moppen vertelt. Secretaresse Hilde D.B. neemt nota van dit alles om later te publiceren in het tijdschrift. Als iedereen is uitgelachen wordt besloten om Jan P. nog drie jaartjes te behouden. Hierna mag Jan terug binnen.
  • Omdat het nogal druk is wil men graag een vrijwilliger aantrekken. Via zijn contacten weet René V. te vertellen dat een huisvrouw uit het Waasland zich reeds als Chinese vrijwilligster heeft gemeld. Jan P. blijkt deze dame in kwestie te hebben gekend in zijn jongere jaren en dan maakt iedereen grapjes over een mogelijk affaire uit de studententijd. Niet iedereen kan hier mee lachen.
  • De website zal een update krijgen want dat is dringend nodig. Men zal hiervoor Joris A. aanspreken.

Mogelijke voorstellen voor keuzevakken tijdens de Master:

  • Stadsgeschiedenis (voorstel van Marc B.);
  • Gendergeschiedenis (Gita D. en Thérèse D.H. willen dit graag doen. Marissa D.M. geeft al een vak onder dezelfde naam. Zij zou plaats moeten ruimen. Thys L. vraagt zich af waarom alleen vrouwen deze les mogen geven. Men merkt op dat Jan D. van de vakgroep Middeleeuwen ook graag mee zou doen, omdat hij op praktiserend vlak zo’n extensieve kennis heeft van het vrouwelijk geslacht. Iedereen lacht.);
  • Overzeese geschiedenis (Jan P. wil graag meer van hetzelfde blijven geven. Ik ben het daar mee eens.).

Varia:

  • Iedereen wil minder spreekuren. Men stelt voor om ter compensatie wel wat vaker aanwezig te zijn.
  • Voorstel voor een nieuwe vakgroepreis. Liefst niet meer zo ver als de vorige keer. Men vraagt zich af wat ze in Godsnaam ook in Bourges te zoeken hadden? Iemand stelt voor om naar Noord-Frankrijk te trekken. Anne-Laure V.B. zou graag een of ander dorpje bezoeken, Jan P. zou dan weer naar oud-kapersnest Duinkerke willen. Over een datum is men het niet eens: ergens in februari, maart, april of mei.

Voor zij die het nog niet doorhadden, dit is niet de officiële versie van de vergadering. *wink* Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.