Blogging Blog

Blogging is voor mij niet meer dan schrijven voor het web. Dezelfde basisregels gelden, met enkele handige extra’s. Heb jij zelf ook een blog?

Mensen die schrijven zijn gelukkiger?

Schrijven maakt je gezonder beweert dit artikel van de BBC. Ik ben al jaren voorstander van pen en papier. Het opschrijven op uitspreken van je gedachten en emoties geeft ze een bestaan buiten jouw eigen hoofd. Je maakt iets tot werkelijkheid.

Dag 12: Waarom ben je jouw blog gestart?

Schrijven is een proces. Van vallen en opstaan. Van fouten maken en leren. Wat we nu een goed idee vinden is volgend jaar vreselijk om te herlezen. Het is een confrontatie met jezelf. Het is ergens ook een manier van eerlijk zijn en uitkomen voor je mening. Van durven zeggen wat je te zeggen hebt.

Gelukkige verjaardag BxlBlog!

Een uitnodiging voor de vijfde verjaardag van BxlBlog. Meer was er niet nodig om mijn avond vorm te geven. Mateusz stuurde me de uitnodiging via Facebook, en na onze Friday Session op het werk vertrok ik met Cristina naar Wet89 met in de Brusselse metro.

Weekend Blog Awards: genomineerden en winnaars

Alweer enkele jaren geleden dat er nog eens Blog Awards waren, dat dachten Enchante en Knack/Tendance. En dus gooiden ze enkele weken geleden een webformulier open waarmee iedereen zijn favoriete Belgische blogs kon nomineren. 3.000 inzendingen later kwam de jury naar buiten met deze shortlist. Stemmen op uw favoriet kan nog tot een onbekende datum… Lees verder →

Bloggen en burgerjournalistiek

Steeds vaker maken social media nieuws sneller wereldkundig maken dan het ‘echte’ nieuws. Deze nieuwe ontwikkelingen beïnvloeden zowel kranten als burgerjournalisten. Monitoren zij het internet, of doen zij er niet zoveel mee en verkiezen ze de traditionele journalistiek? Deze vragen en meer kreeg ik onlangs op mijn bord via Nicole Aldershof, pre-masterstudente journalistiek. Het me interessant… Lees verder →

Imke Dielen (2009), het boek van H.

Imke Dielen schreef een boek Zij weet hoe dat moet Imke Dielen schreef een boek Zij doet dat goed Helena schrijft al enkele jaren een eigen blog onder het pseudoniem van Imke Dielen. Nu haar boek over die ervaring klaar is kunnen we direct van de bron te weten komen wat ze nu zelf vond… Lees verder →

Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke

Het populaire Nederlandse weblog GeenStijl wil een eigen publieke omroep beginnen. De nieuwe omroep krijgt de naam POWNED, wat staat voor: Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke. Dit nieuws maakte GeenStijl-hoofdredacteur Dominique Weesie afgelopen dinsdag bekend.