Design Blog

Deze rubriek rond design bevat een overzicht van allerlei dingen die ik mooi vind. Maar was is design precies? Volgens de definitie in het woordenboek: creaties die zowel functioneel als esthetisch afgestemd zijn op de eisen van een industriële productie.

Mijn favorieten voor de Wallpaper* Design Awards 2014

Noma Bar en Chineasy

Wallpaper* Magazine start haar lijstjes voor het eindejaar met een preview van de Design Awards 2014. De winnaars worden pas bekend gemaakt in januari van volgend jaar. Tot dan is er wel al deze speciale shortlist van jury. Daartussen zitten heel wat pareltjes die mij zeker kunnen bekoren.

Over ‘Skeuomorphic Design’ en het verloren nut daarvan

Solitaire kaartspel voor Microsoft Windows

John Biggs schreef  een interessant stuk voor Techcrunch over de wereld na skeuomorphism. Zelf heb ik al die kritiek op herkenbaar design nooit goed begrepen. Als het jouw product onmiddellijk herkenbaar en bruikbaar maakt, dan is dat een grote plus. Maar John’s uitleg doet me ook wel het anachronisme daarvan inzien.

Thermosaurus Rex

Thermosaurus Rex

Een radiator in de vorm van een dinosaurus. Het team van Art Lebedev wist weer iets geniaal te bedenken. De winter ligt stilaan achter ons, maar je zou alvast uitkijken naar de volgende herfst om deze verwarming te kunnen testen!

Inventionland, de werkplek van je dromen

Inventionland racebaan

Een ont­span­nen werk­om­ge­ving helpt crea­ti­vi­teit sti­mu­ler­en. Dat hebben ze bij Invention­land goed begrepen. Het bedrijf uit Pittsburgh organiseerde zijn kantoren in vijftien verschillende sets: piratenschip, racebaan, kasteel, gigantische schoen, etc. Dat werpt blijkbaar zijn vruchten af want ieder jaar doen ze meer dan 2.000 uitvindingen. Wie wil hier niet blijven doorwerken na vijf uur?

Vika Annefors bureau van IKEA

Vika Annefors bureau

Zondagavond zetten ze in onze buurt het vuil buiten. Soms zit daar ook meubilair bij. Toen ik gisteren de auto parkeerde aan het stadspark zagen we een man rondneuzen tussen wat rommel. Hij legde twee tapijten achterop zijn fiets en was weg. We moesten lachen.

Secret Agent Calvin Hobbes

Secret Agent Calvin Hobbes

De strips over Casper en Hobbes door Bill Watterson staan hier al jaren in de kast. Het was vriendin A. die me ze leerde kennen toen ik aan de UGent studeerde. Sindsdien blader ik met plezier door de albums hier in de boekenkast. In de strips zijn Casper en Hobbes nog kleine kinderen. Op deviantArt… Lees verder →