Helemaal Zot van Antwerpen!

Sinds deze maandag mag ik twee weken lang de Facebook pagina van Zot van A beheren. De voorbije maanden heb ik heel wat andere mensen die pagina op een leuke manier zien animeren. Dus toen het voorstel kwam om zelf ook enkele weken mee te draaien riep ik volmondig: “Ja!”

Zot van AAlleen komt dan meteen de vraag: waar moet je beginnen? Hoeveel mag ik vertellen? Waar ligt mijn klemtoon? Op zich allemaal relevante vragen. En in zekere zin ook een tikkeltje beroepsmisvorming, gezien mijn professionele ervaringen in het beheren van communities. Maar dat soort aanpak was nu net niet de bedoeling. Je moet als individu jouw eigen verhaal vertellen, in plaats van te bedenken wat de massa wil horen en lezen. Zoniet, dan verliest jouw boodschap meteen al haar karakter. Een kleine maar belangrijke nuance.

Dat gezegd zijnde leek het me best om gewoon m’n eigen neus te volgen. Het was sowieso al een drukke week, met heel wat leuke dingen op het programma. Maandagmiddag afgesproken met vrienden om te profiteren van een gratis pakje mét, naar aanleiding van de Week van de Friet. Dat zou meteen ook mijn eerste foto worden. Vraag je de Antwerpenaren naar hun favoriete frituur, dan laten de enthousiaste antwoorden niet lang op zich wachten.

Meteen prijs. Mensen blijven ook vandaag nog hun favoriet nomineren. De teller staat momenteel op 106 reacties. Niet veel later ontdekten we dat de krant er een online stukje over geschreven had. En de volgende dag hing een journalist aan de lijn met tig vragen omtrent hoe ik in godsnaam op dat idee kwam. Twee dagen ver en al zo’n dikke pret. Wat gaat dat geven na twee hele weken?

Ook zin om uw verhaal te doen? Iedereen mag zich kandidaat stellen op DNA.be/zotvana. Het is zeker en vast een geweldige aanrader!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Nieuwe Antwerpenaar.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *