Gratis parkeren in Antwerpen?

Gratis parkeren in AntwerpenDat rijbewijs is ondertussen al bijna twee maanden binnen. We komen goed vooruit. Na eerder al Aken en Gent is het dit weekend opnieuw de tijd om nog eens iets moeilijks te proberen. Samen met lief is er een trip naar Antwerpen en Mechelen gepland. ‘t Zijn solden, moest dat nog niet bekend zijn, en ik loop al maanden te zoeken naar een bepaald paar schoenen.

Parking Antwerpen

De rit zelf lijkt me niet zo moeilijk. Wat zou er nu verkeerd kunnen gaan? Nee, ik maak me meer zorgen om het vinden van een parkeerplaats. Antwerpen is nu niet meteen een stad waar ik mijn weg goed ken — in tegenstelling tot Gent. In de buurt van de Meir zijn er volgens het internet minstens tien plekken om de auto kwijt te raken. De kans is natuurlijk groot dat die parkings al bezet zijn.

De stad Antwerpen is toch goed vertegenwoordigd in web(log)land. Kan er iemand misschien wat advies missen? Waar kan ik best mijn auto gratis parkeren in Antwerpen? Weet dat de trein voor één keer geen alternatief vormt.

Gratis parkeren in Antwerpen

Gratis parkeren in Antwerpen

(Update) Makkelijker dan dit kan toch niet:

 1. Er is een speciale website met online informatie over parkeergarages in Antwerpen: parkereninantwerpen.be.
 2. Linkeroever blijft natuurlijk de goedkoopste parking want daar sta je de hele dag gratis, met een directe tramlijn naar de Meir en andere winkelstraten.
 3. De Kaaien zijn een ander alternatief, al is die parking nogal ver van het centrum en zal je dus lang moeten wandelen.

Reacties

 1. Steven zegt

  De beste manier om naar een shoppingdagje in antwerpen te gaan is via linkeroever. Dan de metro in het Frederik Van Eedenstation en twee haltes verder zit je op de meir. Makkelijker kan haast niet en altijd plaats voor de trouwe vierwieler.

 2. Vince zegt

  Of rij via de linkeroever de konijnenpijn door (waaslandtunnel). Ga dan richting Meir, en juist voor de brug linksaf. En je komt automatisch terecht aan de ‘van dijck’ parking. En als je weet dat de parking in een van de zijstraten van de meir ligt. Wel dat is alvast altijd mijn keuze. Maar k’zal wel al te laat zijn zeker met deze tip. Goedkoop is het allemaal niet : €2/uur. Dus ben je al vlug €10 kwijt. Dan is de metro via de linkeroever misschien nog zo slecht niet. ;-)

 3. Femke zegt

  Wij parkeren altijd op de kaaien.
  Altijd plaats, via de Hoogstraat direct op de Grote Markt en dus vlakbij Groenplaats en Meir, gratis, alleen opletten bij springtij ;-)

  • zegt

   Neen, niks gevonden. Ik zal ze via het internet moeten bestellen. Maar dat parkeren is echt wel gelukt. Enkel een tramticketje kopen en nog geen vijf minuten later sta je al in hartje Antwerpen. Met de trein gaan zou natuurlijk nóg beter zijn geweest, maar je kan niet alles hebben hé.

 4. Nele zegt

  De parking aan linkeroever durft op weekdagen ook wel vol te staat, waardoor je lang moet zoeken vooraleer je je auto kwijt kan. Vaak blijven die auto’s een hele dag staan, omdat de chauffeurs uit werken zijn…
  Niet altijd even handig dus…

 5. zegt

  Zolang je niets zichtbaar laat liggen en de auto slotvast achterlaat, kan je hem bijna overal kwijt zonder meer risico op inbraak.

  Het gratis parkeren is wel serieus teruggeschroefd; naar enkel de kaaien (voor zover ik weet) anno 2012.

 6. zegt

  Volgens wat ik gelezen heb, verhuizen de beschermingsmuren meer naar de Schelde toe; bouwt men alles ondergronds en moet men daarom de kosten terug verhalen op de burger. Er zou helemaal geen bovengrondse parkeermogelijkheid meer zijn…

Geef een reactie