Fotografie Blog

Fotografie is een kunst op zich. De juiste belichting kiezen door te spelen met sluitertijd, diafragma en ISO. Het is altijd interessante om te leren uit deze voorbeelden van anderen.

De gevallenen

Morgen is het 11 november. Dan herdenken we de wapenstilstand van 1918, die het einde betekende van de Eerste Wereldoorlog. Onderstaande foto nam ik in het stadspark. De gevallen herfstbladeren mag je symbolisch interpreteren. Mij doet deze dag altijd terugdenken aan deze quote uit een latere oorlog. We the willing Led by the unqualified To… Lees verder →

Antwerpen 1914-2014

Fotograaf Stijn Bollaert de Eerste Wereldoorlog op een originele manier. Zijn fotomontage toont hoe 100 jaar een groot verschil is in tijd, maar niet altijd qua architectuur. Heel wat plekken zijn nog steeds hetzelfde.

Leo, de leeuw van MGM

Iedere filmstudio heeft wel zijn eigen bekende opening: MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) heeft zijn brullende leeuw, Paramount Pictures zoomt in op de Ben Lomond berg in Utah, Fox richt haar bekende zoeklichten ten hemel, Walt Disney toont haar bekende sprookjeskasteel.

Léo Caillard’s ‘Hipster in Stone’ steekt standbeelden in een modern jasje

Franse fotograaf Léo Caillard trok dit voorbije weekend heel wat aandacht met zijn project Hipster In Stone. Daarbij worden klassieke standbeelden in een modern jasje gestoken. Letterlijk. Het witte marmer wordt voorzien van hipster hemden, jeans met opgerolde mouwen en een vette zonnebril. Maakte hij een geslaagde combinatie van de klassieke kunst met deze hedendaagse hebbedingen?

Dag 16: Een foto van jezelf

Zei ik al dat ik niet graag foto’s neem van mezelf? Vooruit dan maar. Nergens stond dat het een positieve foto moest zijn. Een experiment met rechtstreeks in de Zon kijken.

Tom d’Haenens’ Antwerpen

Fotograaf Tom d’Haenens brengt in zijn nieuwste fotoboek hulde aan de stad Antwerpen. De Gentse fotograaf werd als kleine jongen verliefd op Antwerpen en haar haven. Hij fotografeert vooral architectuur en industrie. Eerder maakte d’haenens al een fotoboek ‘Port of Antwerp’. Een van de bekendste beelden uit zijn fotoreeks is een panorama van het stadspark…. Lees verder →