Films Blog

Filmblog met recensies van goede films (of slechte) die ik doorheen de jaren gezien heb, soms in de bioscoop, andere keren gewoon thuis.

Birdman (2014)

Getipt als ‘grote winnaar bij de volgende Oscars’ is het eerste wat ik over Birdman las. Fox Searchlight brengt wel vaker goede dingen als Slumdog Millionaire, Juno of The Full Monty. Ergens voelde het dus als een verplichting om deze nieuwste film van Alejandro González Iñárritu een kans te geven. Riggan Thomson (Michael Keaton) is een gevallen filmster die tegenwoordig zijn heil… Lees verder →

American Hustle (2013)

Ja. American Hustle beloofde een knaller te worden. Karakteracteurs in een seventies-setting. Een ingewikkeld verhaal rondom het Abscam-schandaal. Ja. De sterrencast deed urenlang zijn best om te boeien. Christian Bale Air antiheld met diepgang. Bradley Cooper wis daar nog enkele niveau’s aan toe te voegen. Zowel Amy Adams als Jennifer Lawrence doorstaan moeiteloos de Bechdel-test…. Lees verder →

Leo, de leeuw van MGM

Iedere filmstudio heeft wel zijn eigen bekende opening: MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) heeft zijn brullende leeuw, Paramount Pictures zoomt in op de Ben Lomond berg in Utah, Fox richt haar bekende zoeklichten ten hemel, Walt Disney toont haar bekende sprookjeskasteel.

Oblivion (2013), een mash-up van sciencefiction klassiekers

De lente liet serieus op zich wachten en dus trokken we naar de bioscoop voor de première van Oblivion, een actiefilm met Tom Cruise als sciencefiction held. Vorig jaar had ik al het eerste artwork zien passeren en momenteel hangen de filmposters in alle straten. Er was dus geen ontkomen aan.

Oz the Great and Powerful (2013)

Afgelopen woensdag was de première van Disney’s nieuwste: Oz the Great and Powerful, een prequel van The Wizard of Oz (1939) met Judy Garland. Na 6 maanden filmen en anderhalf jaar digitale postproductie kwam de film eindelijk in de zalen. De quasi lege zaal op een openingsavond deed echter het een en ander vermoeden.

jOBS (2013), of: zoek de 10 verschillen

Nog enkele maanden geduld en dan komt Ashton Kutcher’s film over het leven van Apple medestichter Steve Jobs in de bioscoop. De première is voorzien voor 19 april, de 37ste verjaardag van Apple’s oprichting. Geef ze een baard en wat langer haar en je zou zweren dat Kutcher en Jobs broers zijn.

Lap dance scène uit Death Proof

What to do met een extra uurtje tussen twee afspraken in? Al het werk is gedaan. Je zit alleen te wachten om te vertrekken. Ik had zin in een leuke film dus even rondneuzen in het filmarchief en uiteindelijk random gekozen. Het werd Death Proof (2007) van Quentin Tarantino. De film is een onderdeel van… Lees verder →