Gisteren toonde Google een demo van Android 3.0 “Honeycomb” op de CES beurs in Las Vegas. Het was slechts een korte clip van anderhalve minuut, maar wat je te zien kreeg zag er in ieder geval strak uit.

De interface in deze demo werd speciaal aangepast voor grotere schermen, vooral dan Tablets. De UI doet me een klein beetje aan de nieuwe ‘Tron’ film denken. In vergelijking hiermee lijkt iOS eerder iets voor kleine kinderen.

Features

  1. Je homescreen aanpassen lijkt alvast eenvoudiger. Zelf ik ben ik niet zo’n fan van al die widgets, maar ik zie wel hoe een eenvoudiger gebruikservaring heel wat mensen kan helpen.
  2. De vernieuwde browser mét tabs ziet er uit als een port van Chrome. Niks op tegen! (Demo)
  3. eBooks doorbladeren doet een beetje denken aan de Cover Flow van Apple. Mooi, maar is het nog steeds handig wanneer je meer dan 10 boeken bezit? (Demo)
  4. Ook Gmail krijgt een speciaal aangepast versie. Zoals verwacht erg intuïtief en volgens de best practices die men ook volgde bij het design voor de iPad. (Demo)
  5. YouTube ziet er uit als een gigantische video wall. Een beetje zoals Google TV, maar dan mooier. (Demo)
  6. GTalk wordt blijkbaar het antwoord op FaceTime. Een leuke extra, al is er natuurlijk ook nog concurrentie te verwachten van Skype. (Demo)
  7. De nieuwe versie van Maps in 3D blijft knap maar kenden we eigenlijk al. (Demo)
Android Honeycomb homescreen
De verschillende homescreens in Android 3.0 Honeycomb.

Volgens sommige geruchten zou je deze volgende generatie van Android enkel kunnen draaien op toestellen met een dual-core processor. :( En ik heb ook zo m’n bedenkingen bij de verdere fragmentering van het Android platform.

Bron: A Sneak Peek of Android 3.0, Honeycomb (Google Mobile Blog)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. iOS iets voor kleine kinderen? Kinderen zijn trouwens al klein. Wat ben ik toch een mongool :-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *